Hutspot en Hotspot koffie en zoet

Matcha Mafia; gezonde matcha dranken in Jordaan

In Amsterdam is het pas een paar jaar een opkomende trend maar in Japan drinken ze het al eeuwen; matcha thee. Ik mocht ooit een paar weken door Japan reizen en daar dronk en at ik de lekkerste combinaties met matcha. Eenmaal weer thuis ging ik op zoek naar een fijne hotspot in Amsterdam voor een matcha thee en die vond ik in Matcha Mafia.

Matcha Mafia; gezonde matcha dranken in de Pijp

Matcha is fijngemalen groene thee, wat ze in Japan gebruiken in allerlei gerechten en het is echt mega gezond. Dit groene poedertje heeft een kalmerende werking, het geeft je een energieboost, helpt je om calorieën te verbranden en het is een fantastisch detoxmiddel. Matcha helpt je om op een natuurlijke manier afvalstoffen in het lichaam af te voeren. En (niet geheel onbelangrijk) je kunt er de lekkerste dingen van maken. Heerlijke detox tea’s, latte’s maar ik ben het ook tegen gekomen in allerlei taartjes of cakes.

Matcha Mafia; gezonde matcha dranken in de Pijp

Bij Matcha Maffa kun jij zelf genieten van echt Japanse Matcha. Zij produceren namelijk hun eigen matcha op de meest traditionele plek ter wereld voor matcha-boerderijen; Uji, een uurtje buiten Kyoto in Japan. Zij halen de matcha rechtstreeks van de theevelden, waar hij wordt gearceerd, geplukt en geoogst, ontaard en ontdaan van de steel (om de bitterheid te verwijderen), gedroogd, langzaam vermalen tot een fijn poeder, vervolgens verpakt en rechtstreeks naar Amsterdam gestuurd.

Matcha Mafia; gezonde matcha dranken in de Pijp

In Amsterdam bestel jij een klassieke Matcha Latte, een Double Dutch (gember/kurkuma latte met een shot match) of een Purple Haze; een combinatie van CBD (ja je leest het goed), lavendel en zwarte goji bessen, voor een relaxt gevoel.

Matcha Mafia; gezonde matcha dranken in de Pijp

Matcha Mafia zit in de altijd gezellige Jordaan. De perfecte hotspot om een healthy matcha drankje af te halen, en vervolgens een wandeling door de negen straatjes te maken.

Bewaar deze hotspot op Pinterest!

@hutspotenhotspot

Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwtjes gewoon rechtstreeks in je feed!