Hutspot en Hotspot diner

Café Cliché; culinaire huiskamer in Oost

Dit restaurant viel me ooit op omdat de naam zo lekker bekt. Café Cliché. Heerlijk. Dat was voordat ik ontdekte dat er nog veel meer lekker is aan deze hotspot; zoals de perfecte Café Cliché steak tartaar. Het restaurant is met recht de culinaire huiskamer in Oost. Je krijgt dat echte gezellige huiskamergevoel, met name door het warme interieur. Toch blijft het ook gewoon een hippe hotspot, waar de prijs kwaliteit verhouding echt fantastisch is.

Café Cliché; culinaire huiskamer in Oost

Deze hippe, culinaire huiskamer zit om de hoek van Park Frankendael in Oost en is buren met een andere fijne hotspot; Jacobsz. Er staat voor ieder wat wils op de menukaart! Ga als voorafje bijvoorbeeld voor de zelf gerookte zal, met ansjovismayonaise, witlof en een zacht eitje of die heerlijke ceviche van Witvis, garnalen, octopus, gemarineerd in aardbei en wasabi; avocado, rode ui en koriander. Alle voorgerechten zijn trouwens €14,-!

Café Cliché; culinaire huiskamer in Oost

De prijs voor de hoofdgerechten ligt op €24,- en ik je de gelakte ribbetjes met knoflook en komkommer aanbevelen én de Tournedos van Kalfshaas met Truffel-Hollandaise. Alle gerechten hebben trouwens hilarische namen!

Café Cliché; culinaire huiskamer in Oost

De Chef achter Café Cliché is Sidney Schutte. Sidney werkte in topkeukens waaronder bij The Landmark Mandarin Hotel in Hong Kong en De Liberije en is momenteel ook Chef van Spectrum in Amsterdam, wat maar liefst twee Michelin sterren heeft!

Café Cliché; culinaire huiskamer in Oost

Reserveren heeft alleen zin vanaf 8 personen trouwens! Verder is het gewoon binnenlopen en kijken of er een tafeltje vrij is. In het weekend kun je trouwens ook lekker aanschuiven voor lunch of een borrel.

Café Cliché; culinaire huiskamer in Oost

Café Cliché; culinaire huiskamer bij je thuis
Misschien heb je het voorbij zien komen op mijn Instagram Stories, maar je kunt bij Café Cliché tijdens de coronacrisis ook thuis bestellen. En wat was dat fijn zeg. Want God wat missen we het uiteten gaan toch. Gewoon een restaurant binnenlopen, wijn bestellen en allerlei lekkers uitkiezen voorgeschoteld krijgen. Ik trok het tafellinnen uit de kast, het kristal kwam op tafel en we konden weer even genieten als vanouds. Ik bestelde een paar oesters vooraf, gevolgd door die perfecte steak tartaar, de pittige tonijn met nori crackers en avocado crème (a.k.a. de Bordeelsluiper genoemd) gevolgd door een schandalig lekkere ravioli én de Blufkikker, oftewel de gegrilde Ossenhaas met Parmezaanse kaas-truffelsaus en gnocchi, wat een heerlijk mals stukje vlees is.

We volgende de QR-code naar de handige filmpjes van de Chef en Berber en hadden een heerlijke avond. Het klaarmaken van de gerechtjes is bijna al helemaal voor je gedaan en met een paar simpele stappen zet jij een restaurantwaardig bordje op tafel. Heel leuk om samen te doen. Afsluiten deden we trouwens met koffie én Dakhaas; een dikke portie Tiramisu met speculaas. Wil jij ook thuis uiteten met Café Cliché? Bestellen doen je hier.

Bewaar deze hotspot op Pinterest!

@hutspotenhotspot

Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwtjes gewoon rechtstreeks in je feed!