Hutspot en Hotspot snelle hap

De Frietboutique, decadent frietjes eten in Zuid

Een paar jaar geleden las ik in het Parool dat er een friettent in Amsterdam zat, die een patatje Red Velvet op de kaart had staan. Een patatje met chocoladesaus en voor wie durft; knettersnoep on top. Nou is zout en zoet wel vaker een gouden combinatie, dus dit patatje moest ik proeven. En ik moet eerlijk toegeven, de zoute friet en rood/roze chocoladesaus met de smaak red velvet en witte chocola smaakte eigenlijk best goed. Wat een verrassing dit!

De Frietboutique, decadent frietjes eten in Zuid

Sindsdien kom ik graag bij de Frietboutique. Deze hotspot zit lekker dichtbij het Vondelpark, waardoor je op zondagmiddag een knapperig patatje kunt halen, om die vervolgens al wandelend lekker op te peuzelen. En dat hoeft natuurlijk helemaal niet zo’n apart frietje te zijn. Trust me; ze maken ook een killer patatje oorlog met uitjes. Of probeer de truffelmayo!

De Frietboutique, decadent frietjes eten in Zuid

Een frietje zonder een snack is als een zaterdagavond zonder cocktail. En laat de Frietboutique nou goddelijke kroketten en andere snackjes op de menukaart hebben staan. Mijn lievelings? De Oude Kaas Croquette en de Garnalen Croquette. Maar je kunt ook gewoon een regular kroketje of een lekkere frikandel speciaal bestellen hoor!

De Frietboutique, decadent frietjes eten in Zuid

Bij de Frietboutique kun je het eten van een patatje rustig naar een decadent niveau brengen. Want je kunt natuurlijk gewoon een lekkere milkshake bestellen maar je kunt ook gewoon lekker voor een Sgroppino gaan. Ik zeg doen!

De Frietboutique, decadent frietjes eten in Zuid

Inmiddels is de Frietboutique ook in Rotterdam te vinden. Het brein achter dit patatwalhalla zijn Sammy en Pebbles, vriendinnen, zakenpartners en frietbakkers. De lokale aardappelboer brengt dagelijks een nieuwe portie piepers binnen en de frieten van Sammy en Pebbles krijgen in de friettest een 9,5! De vriendinnen leveren inmiddels ook friet aan een aantal hele goede restaurants zoals; Ron Gastrobar, het Andaz Hotel, DoubleTree by Hilton, Café Panache, Morgan & Mees en Mama Kelly!

Kortom we hebben het hier echt wel een beetje over the place to be voor al je guilty pleasures!

De Frietboutique, decadent frietjes eten in Zuid

Bewaar deze hotspot op Pinterest!

@hutspotenhotspot

Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwtjes gewoon rechtstreeks in je feed!