Hutspot en Hotspot diner

Bar Spek, een laid back hotspot in West

Bar Spek was één van mijn allereerste lievelingshotspots, we arriveerden ongeveer tegelijk in onze stad. Amsterdam zit zo verschrikkelijk vol met hotspots, dat je op veel plekken maar één keer komt, zelfs als je er eigenlijk een hele leuke avond hebt gehad. Er is simpelweg gewoon te veel te proeven in de stad. Maar toch heb je altijd een paar tentjes waar je ongemerkt terug blijft komen. Venster33 in de Pijp is er zo eentje én Bar Spek dus. Een heerlijk tentje in Amsterdam West, zonder al te veel poespas, waar het eten nooit tegenvalt.

Bar Spek, hotspot in West

Het is geen geheim dat in veel horecatenten in de Amsterdamse de bediening niet bepaald een cursus klantvriendelijkheid heeft gehad. Bij Bar Spek is dat absoluut niet het geval en dat valt meteen op. Uitleg over de kaart, een glimlach, en de vraag of ik mijn niet volledig verorberde pizza graag mee naar huis wil nemen (ja, graag!). Het is gewoon een beetje een verademing.

Bar Spek, hotspot in West

Maar hoe leuk de bediening ook is, de grote vraag is natuurlijk; wat staat er op de kaart? En is het lekker? Zoals de naam al doet vermoeden heeft Bar Spek vlees op de kaart staan. Een goede steak, een sappige halve kip met citroen knoflookboter en smokey ribs met coleslaw en gegrilde mais. Maaaarrr eet je vega? No worries, dan bestel je gewoon de knolselderij venkel burger (vegan) en vooraf een beetje bella Italia; de courgette bloem met jonge geitenkaas, hazelnootpesto en citroenyoghurt. Bestel er een Amsterdams biertje of gewoon een lekkere bel Gin Tonic bij!

Bar Spek, hotspot in West

Naast alle eerdergenoemde lekkere gerechtjes, heeft deze hotspot ook pizza’s op de kaart staan. Met van die heerlijk dunne, knapperige pizzabodems. Mijn favoriet? De Tartufo; mozzarella, prosciutto cotto, paddenstoelen, truffel crème, rucola en Parmezaan. Lovely! En krijg je hem niet op (of wil je gewoon nog een toetje), neem je pizza dan rustig mee naar huis. Pizza makes the best breakfast!

Bar Spek, hotspot in West

Ik moet opbiechten dat ik op het gebied van desserts nog nooit verder ben gekomen dan de cheesecake. Gewoon omdat die zo lekker is. Ik twijfel elke keer en iedere keer durf ik dan toch weer niks anders te bestellen.

Het sfeertje bij Bar Spek is niet alleen prettig door de fijne bediening. Ook het interieur (een beetje scandi look, lekkere kleurtjes, witte muren) draagt bij aan die laid back sfeer. Ik kom hier vaak om een hapje te eten maar deze hotspot is een all-day resto. Overdag kun je terecht voor een breakfast bowl, sapjes of een lange lunch! In de zomer heeft Bar Spek een heerlijk terras, waar je de hele avond lekker kunt borrelen!

Bewaar deze hotspot op Pinterest!

@hutspotenhotspot

Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwtjes gewoon rechtstreeks in je feed!