Hutspot en Hotspot koffie en zoet

Van Wonderen Stroopwafels; Hollands geluk op de Kalverstraat

Van Wonderen Stroopwafels is een piepkleine tentje, midden op de Kalverstraat. Deze leuke hotspot is een soort lichtpuntje in de drukke winkelstraat. Een super gezellig, knus pandje waar ze versierde stroopwafels verkopen. Leuk als cadeautje of gewoon wanneer je honger hebt tijdens een shop marathon.

Van Wonderen Stroopwafels

Ga je vrienden of familie in het buitenland opzoeken? Grote kans dat ze je vragen om stroopwafels mee te nemen. Er is niets zo lekker Hollands als een warme stroopwafel. En wat is er nou leuker dan een versierde stroopwafel, gekocht in een schattig klein tentje, midden in Amsterdam. Bij Van Wonderen hebben ze deze oer-Hollandse lekkernij naar een niveau gebracht! Bestrooid met sprinkles of nootjes zien ze er niet alleen heel leuk uit, ze smaken ook nog eens heel lekker.

Van Wonderen Stroopwafels

Bij Van Wonderen Stroopwafels verkopen ze trouwens ook leuke Hollandse blikken, om de stroopwafels in cadeau te doen aan iemand. En die zijn helemaal niet alleen voor toeristen! Dit knusse winkeltje is trouwens gewoon te leuk om gewoon langs te lopen. De stroopwafels staren je vanuit de etalage al aan.

Van Wonderen Stroopwafels

Ik heb trouwens nog een leuk weetje over Van Wonderen voor je; de eigenaar Colin heeft zijn zaak namelijk opgedragen aan zijn opa; Gerard van Wonderen. Hoe lief is dat? Colin ging als kleine jongen met zijn opa naar de markt, waar hij een warme stroopwafel van hem kreeg. Op hun site staan trouwens nog veel meer leuke weetjes, bijvoorbeeld dat één stroopwafel gemiddeld 171 calorieën bevat of dat Nederlanders gemiddeld twintig stroopwafels eten!

Je kunt de stroopwafels van Van Wonderen trouwens ook gewoon online bestellen. Of stuur van te voren even een mailtje naar Colin en zijn team, wanneer je een grote hoeveelheid koeken nodig hebt. De stroopwafels zijn namelijk ook hartstikke leuk voor een verjaardag. Voor als je een keertje iets anders wilt dan een punt taart!

Bewaar deze hotspot op Pinterest!

@hutspotenhotspot

Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwtjes gewoon rechtstreeks in je feed!