Knoflook Mosselen in Room en Witte Wijn

Ik ga je kennis laten maken met misschien wel de allerlekkerste mosselen OOIT! Ik weet het, dat is nogal een statement, maar dit recept voor Knoflook Mosselen in Room en Witte Wijn is al jaren één van mijn favo’s. Ik ben sowieso gek op een gezellig pannetje mosselen oppeuzelen, maar in combinatie met de romige, knoflookachtige saus waar ik de mosselen in heb gekookt is het echt hemels!

Knoflook Mosselen in Room en Witte Wijn

Ik kan me de allereerste keer dat ik mosselen in room at nog heel goed herinneren. Dat was in een klein restaurantje midden in Temple Bar in Dublin, om de hoek van mijn hotel aan de Liffey. Ik had honger en was gewoon een tentje ingestapt waar het druk was (de gouden tip in het buitenland; ga ergens naar binnen waar het druk is). Ik kreeg een groot bord mosselen in room, zelfgebakken brood met gezouten boter én een pint Guinness voorgeschoteld. Uitgehongerd als ik was, smaakte het lekkerder dan alles wat ik ooit had geproefd!

Knoflook Mosselen in Room en Witte Wijn

Ik wil het trouwens ook nog even hebben over het serveren van echt goede boter. Ik maak graag een kruidenboter, paprikaboter, kerrieboter of knoflookboter klaar maar als je een goede boter gebruikt, dan is dat soms lekker genoeg. Zeker bij een gerechtje zoals deze Knoflook Mosselen in Room en Witte Wijn is een goede roomboter met eventueel wat Fleur de Sel juist heel lekker. Keep it simple. Je moet alleen wel altijd de goede boter gebruiken. Mijn favo roomboter is een Bretonse karneboter met romige nootachtige smaak. Gewoon van de Appie.

Meer inspiratie voor mosselpannetjes!
Deze Knoflook Mosselen in Room en Witte Wijn zijn mijn absolute lievelings maar deze mosselpannetjes zijn ook heel lekker:

Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Knoflook Mosselen in Room en Witte Wijn

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
15 MIN.
10 MIN.
25 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

2

Ingrediënten:

  • 2 kilo mosselen
  • 250 milliliter slagroom (niet opgeklopt)
  • 300 milliliter witte wijn
  • 1 grote witte ui
  • 5 tenen knoflook
  • 20 gram roomboter
  • handje verse peterselie
  • zwarte peper
  • zeezout

Knoflook Mosselen in Room en Witte Wijn

Instructies:

  • Snipper de ui. Verwarm de roomboter in de mosselenpan en fruit op laag vuur de ui minimaal 10 minuten.
  • Pers de teentjes knoflook na een minuut op 6 uit boven de pan en fruit lekker mee met de ui.
  • spoel ondertussen de mosselen goed af in een vergiet. Gooi kapotte exemplaren weg. Geef mosselen die ene beetje openstaan een tik om ze te sluiten of gooi anders weg,
  • Voeg nu de slagroom, witte wijn, zeezout en zwarte peper toe aan de ui en knoflook. Roer door en voeg vervolgens de mosselen ook toe aan de pan.
  • Doe de deksel op de pan en kook de mosselen in een paar minuten gaar (schud eventueel af en toe even, zodat de room lekker tussen alle mosselen door kan kruipen). Ze zijn klaar als alle mosselen opstaan.
  • Serveer de mosselen met verse peterselie, brood, goede boter en een salade.

Knoflook Mosselen in Room en Witte Wijn
Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?