Appelflappen uit de oven met amandelspijs (mét video!)

Appelflappen uit de oven. Deze appelflappen komen uit de oven en zijn gemaakt met amandelspijs, appel en koek- & speculaaskruiden. Hoewel ik er elk jaar eentje eet voor de vorm, ben ik toch niet de allergrootste fan van de oer-Hollandse oliebol. Ik ging op zoek naar een alternatief waarbij ik de frituur niet aan hoefde te slingeren, het huis niet de eerste dagen van een nieuw jaar naar een snackbar ruikt en ik kwam uit op dit receptje. Extra lekker doordat er amandelspijs door de appelflappen gaat! Happy new year guys!

Appelflappen uit de oven
Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Appelflappen uit de oven met amandelspijs (mét video!)

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
15 MIN.
20 MIN.
35 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

10

Ingrediënten:

Appelflappen uit de oven

Instructies:

  • Verwarm de hetelucht oven voor op 200 graden.
  • Leg de vellen bladerdeeg uit en laat ze 10 minuten ontdooien.
  • In tussentijd schil jij de appels en snijd je ze in kleine blokjes. Doe de appels in een kom en verkruimel het halve pakje amandelspijs erboven en voeg de suiker en koek- & speculaaskruiden toe. Meng alles goed met je handen.
  • Beleg de vellen bladerdeeg met een driehoekje van het appelmengsel en vouw dubbel. Druk de randjes goed aan. Door met een vork langs de randjes te gaan druk je ze stevig dicht. Leg de op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
  • Kluts een eitje los en smeer de appelflappen in. Zo zorg je ervoor dat ze straks lekker bruin uit de oven komen. Bestrooi de appelflappen met een beetje extra suiker en koek- & speculaaskruiden.
  • Bak de appelflappen in 15-20 minuten in de oven af. Laat even afkoelen, bestrooi met poedersuiker en pop de champagne! 

Appelflappen uit de oven
Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?